08.17

Tündérládikó

Családi műsor

Szereplők

Rendezők

Pesti Kisszínház

Kezdési idő: 10:30 08.17. 10:30

Szereplők:

Manó Brúnó: Benkő Bence

Tündérke: Lassán Evelyn

Írta és rendezte: Lassán Evelyn

Zene: Maroevich Zsolt ( Alma együttes)

Jelmez: Ónodi Dóra

Díszlet: Micskó Károly

A játékos környezetismereti mesejáték során olyan tudást sajátítanak el a gyerekek, amelyek kapcsolódnak az általános iskolai alsó tagozatos tananyaghoz. Az előadás során megismerhetik a magyarországi erdők felépítését, szintjeit, az ott élő állatokat, és növényeket

Az előadásban ismert, a témához kapcsolódó mondókákkal, találós kérdésekkel, gyerekdalokkal tesszük az élményt még élvezetesebbé, melyeket a szereplőkkel énekelhetnek a nézők.

 

Harmat a tündérke, és Brúnó a manó együtt vigyázzák az erdőt. Harmat a növények őrzője, Brúnó pedig az állatoké. Egy napon a tündérke találkozik a gyerekekkel, akiket Manó Brúnóval igen alaposan szemügyre vesznek. Tündérke örül a találkozásnak, de Brúnó egyáltalán nem boldog, fél, hogy a gyerekek kárt tesznek az erdőben. Harmat szeretné meggyőzni barátját, hogy a gyerekek nem tesznek semmi rosszat. Ezért egy kitalálós játékra hívja a manót, és a gyerekeket is egy “pakli” segítségével. Abban reménykedik, hogy a közös élmény meglágyítja Brúnót is. Harmatnak van egy ládikója, amiben mindenféle kincseket tart, ami az erdővel kapcsolatos, Brúnónak pedig egy zenedoboza van, amiből madárhangok szólnak. Játék közben a ládából előkerülnek ezek a kincsek,hallás alapján felismerik az állatok hangját és a természeti jelenségek hangját. Megismerkednek az erdőre jellemző dolgokal, a fákat utánozzák, magokat ültetnek. Ahogy egyre jobban belemélyednek a játékba, egyre többet tanulnak a gyerekek is az erdőről, és az erdő élővilágáról. Különböző természeti jelenségekkel is találkoznak, megismerik, az évszakokat. Megtudják, mire van szüksége a növényeknek, és az állatoknak az életben maradáshoz és hogy milyen módon védekeznek az évszakok változásakor, például a madarak vándorlása, téli álom, lombhullás stb. Mindenki jól érzi magát, már manó is enyhül, sőt, időnként dalra is fakad, pedig az nem szokta, mert úgy gondolja rossz előadó. Tündérke kedvesen biztatja manót, aki végül maga is kedvet kap az énekléshez. A játék végére azt tapasztalják, hogy egy valóságos erdõ született, ahol a fák, a bokrok, az állatok maguk a gyerekek. Most már Brúnó is elhiszi, hogy a gyerekek vigyázni fognak az erdõre, és bármikor szívesen látja őket.

 

Az előadásban nagy hangsúlyt fektetünk az interaktivitásra, a gyerekek játékba való bevonására. Célunk a környezettudatos gondolkodás megalapozása, játékos elemekkel a természet, az élõvilág iránti érzékenyítés. A játékban olyan interaktivitásokkal ébresztjük fel a gyerekek kíváncsiságát, és gondolkodását, amelyekben használhatják az különböző érzékszerveiket, mint például a tapintás, hallás.

 

 

Partnerek: